Nya Zeeland – Maori utgrävning mitt i Wellinton

I staden Wellington på Nya Zeeland har man öppnat en ny attraktion: Te Aro Pa. Det är en arkeologisk maori-utgrävning från 1800-talet, som upptäcktes när man skulle bygga nya bostadshus i ett område av staden. Te Aro Pa visitors centre (som ligger på lower Taranaki Street) är öppet dagligen kl 9-17. Denna plats var tidigare en bosättning för 200 personer och nu kan du se två hus som är kvar sedan den tiden.
www.wellington.govt.nz/news/display-item.php?id=3335
www.newzealand.com/travel/media/press-releases/2008/10/maoriculture_maoripasiteopens_pressrelease.cfm

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email