5 tips – Boka hotell på plats i London

Om du inte bokar ditt boende i London i förväg, utan gör det på plats, tänk på att…
 
1. Skall du stanna flera dagar och/eller anländer söndag till mitten på veckan, kan det finnas möjligheter att pruta på priset. Vanligen får du betala direkt för flera dagar eller hela veckan för att få rabatten. En del vandrarhem / budgethotell har färdiga priser för en natt eller vecka.
 
Fredagar och lördagar är däremot riktigt dåliga dagar för att få rabatt på rum (om du inte stannar minst en vecka).
 
2. Försök få rum mot baksidan (ofta störande trafikljud på framsidan).
 
3. Fråga om frukost ingår och tänk på att det finns olika varianter:
   På många billiga hotell består den av två brödbitar, lite sylt och en tetra med dryck. äts på rummet och är inget att jubla över.
   Bättre är ”continental breakfast”, vanligen kaffe eller the, bröd, smör och eventuellt marmelad som serveras i frukostmatsal.
   Allra bäst är ”cocked breakfast” serverad i frukostmatsal. Brukar vara flingor, mjölk, bröd, ägg, ost, skinka (eller korv eller bacon) och frukt. En bastant frukost som ger en bra start på dagen och som man står sig på till middagen (om man äter ett lätt mellanmål).
 
4. Kolla in rummet och testa sängen. Många billiga hotell har madrasser av tveksam kvalitet, oftast utan bäddmadrass. Det brukar vara bäddat med mjukt täcke och dessutom tjockt överkast, så det kan vara skönare än det verkligen är om man inte ”bäddar upp” vid testen.
 
5. Kolla också toa och dusch, speciellt om det är gemensamt för flera rum (men på budgethotellen är det sällan skinande rent).

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email