Peru – Senaste nytt från Machu Picchu

I Peru skall en av landets allra största attraktioner – Machu Picchu ruinerna – återöppna i slutet på mars (efter att det varit stängt på grund av tidigare översvämningar och jordskred i området). Inkaleden i detta område skall också öppnas igen.
 
Tåglinjen från Cuzco till Aguas Calientes (stationen I närheten av Machu Picchu) har också varit stängd på grund av översvämningar och jordskred och delar av linjesträckning är nu klar att öppnas för trafik. Nämligen mellan Piscacucho och Aguas Calientes. Från Cuzco och Ollantaytambo till Piscacucho är det dock fortfarande buss som gäller och sedan alltså tåg. Man räknar med att hela tågsträckan skall fungera tidigast i juni eller juli.
http://news.vivatravelguides.com
 
Kolla även in denna sida för nyheter inom detta område (senaste nytt om situationen kring Machu Picchu):
www.saexplorers.org/clubhouses/cusco

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email