En brottslings kanjon i Brasilien

Visste du om att Xingo Canyon (i de nordöstra delarna av Brasilien) bland annat är berömt för att ha hyst en brottsling som sökte skydd här och sedan även blev skjuten av myndigheterna (brottslingen Lampiao och hans gäng miste till slut livet i en grotta).
Därtill är området känt för floden och de upp till 50 meter höga kanjonväggarna, plus att det finns en sjö som når ett djup av 190 meter. För att hitta till grottan där Lampiao miste livet, följ Angico trail. Mer fakta om Xingo:
www.braziltour.com/site/en/cidades/materia.php?id_cidade=7586
&regioes=209&estados=352

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email