Brasilien – Missa inte mäktiga Maracanã Stadium i Rio

Det finns mycket att göra i Rio i Brasilien och den som älskar fotboll måste naturligtvis besöka det största fotbollstemplet i staden (och landet). Jag pratar naturligtvis om Stadium Journalist Mario Filho (eller kort och gott Maracanã).
   Här har fotbollshistoria skapats genom åren och passionen har svallat högt för Brasiliens favoritsport fotboll. Kanske kan du passa på att besöka en match, men det lär även finnas möjlighet till en guidad rundtur på denna jättestadium och den tillhörande Hall of Fame.
   När Maracanã byggdes på 50-talet var den designad för att ta in ungefär 166 000 åskådare, men jag har sett någonstans att publikrekordet lär vara bra mycket mer. Den har sedan blivit ombyggd något och tar nu snarare i krokarna av 100 000 åskådare.
 
Jag tror detta är den officiella sajten för Maracanã, men den är bara på portugisiska och min portugisiska är lite rostig (fast där verkar stå en del om att besöka den):
www.suderj.rj.gov.br/maracana.asp
 
Lite webbvideo därifrån:
www.youtube.com/watch?v=CNEXjtiL0cE
 
Sajter med fakta om Maracanã:
www.rio.rj.gov.br/riotur/en/atracao/?CodAtr=1966
www.ipanema.com/citytour/maracana.htm
www.copacabana.info/Maracana.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Est%C3%A1dio_do_Maracan%C3%A3

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email