Heta Nyheter från ambassaden i Brasilien

Jag kikade just in på sajten för Svenska ambassaden i Brasilien (som ligger i Brasilia) och där hade de bland annat en uppdaterad lista med kostnader för service på ambassaderna. Efter att ha tittat i den, kan jag konstatera att ett provisoriskt svensk pass inte är något man vill få gjort hos dem, eftersom det medför en kostnad på hela 1 040 kronor. Om du blir av med ditt pass, bättre då att ansöka om ett nytt ordinarie pass hos dem, som ”bara” kostar 500 kronor. Känns helt klart lite märkligt att provisoriskt pass är mer än dubbelt så dyrt som ett vanligt pass…
 
Jag ser också att ambassaden i december varnade för att bankomater i orten Fortaleza inte fungerar att använda med utländska bankkort (det hade varit så någon månad och verkar fortfarande vara ett problem):
www.swedenabroad.com/27917.asp

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email