Tyskland – Folkfest i Bremen med 4 miljoner

Varje år i mitten av oktober börjar den så kallade femte årstiden i den nordtyska hansestaden Bremen. När Bremens symbol, Roland, har ett pepparkakshjärta på sig och människorna strömmar i tusental till festområdet Bürgerweide, kan det bara bero på en sak: Freimarkt har börjat.
   Den 19 oktober till den 4 november 2012 är det för 977:e gången ”Ischa Freimaak“ (det är ju Freimarkt) som gäller för de ungefär fyra miljoner besökarna som åker till Tysklands äldsta folkfest från in- och utlandet. Under 17 dagar skapar 345 utställare en unik stämning med sina stånd och åkattraktioner. På det 100 000 kvadratmeter stora festområdet finns något för alla: till exempel 5-dubbel looping, läskiga gestalter eller pariserhjul.
   Den som inte har fått nog vid midnatt, kan fortsätta festen på norra Tysklands största party ”Freimarkt bei Nacht“ med livemusik och DJ:s i den angränsande mässhallen till långt in på morgontimmarna.
www.bremen-tourism.de/0e714277-7d09-a017-e982-07c977cdd068

den officiella sajten (dock bara på tyska):
www.freimarkt.de

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email