England – Missa inte den årliga ölltunne-kampenLågpris >>> flyg och hotell - e-guidebok

Varje år på annandag påsk (easter monday) hålls en lite ovanlig tävling mellan byarna Hallaton och Medbourne (i sydöstra Leicestershire, England). Det handlar om en urgammal tradition (flera hundra år) kallad ”bottle-kicking” när byarna kämpar mot varandra om att ta tre mindre öltunnor mellan två ”målområden” (som ligger ungefär 1,6 kilometer mellan varandra). Det är en tuff kamp och skador kan inträffa och hindren är många (bland annat diken, stängsel, stenblock och annat som krånglar till det hela, plus motståndarna). Det är ganska oklart om det finns några direkta regler och det hela låter onekligen ganska spännande.
http://news.bbc.co.uk/player/nol/newsid_7310000/newsid_7313300/7313384.stm?bw=bb
http://en.wikipedia.org/wiki/Bottle-kicking
www.bbc.co.uk/leicester/content/image_galleries/hallaton_bottle_kicking_gallery.shtml?8

 
 
  Mejla gärna dina bästa Restips till: res@jordenrunt.nu
  (då blir alla tusentals resenärer som besöker jordenrunt.nu jätteglada!)