Nya tåglinjer planeras från Europa till Kina

I Kina har man stora planer på att skapa tre snabba tåglinjer till långväga destinationer. Dels två linjer från Kina till Europa (en via Indien och den andra via Ryssland) och en tredje linje ned till Singapore.
   Det finns ju redan möjlighet att ta tåget till Kina via Ryssland (Transsibiriska Järnvägen), men det tar cirka sju dagar. Dessa nya linjer (om de blir av) skall klara av sträckan Europa till Kina på lite drygt två dagar. Så vi pratar snabbtåg (runt 320 km i timmen ungefär).
   Det hela kan vara klart så snabbt som inom ungefär tio år – om det nu blir verklighet vill säga…
www.telegraph.co.uk/news/worldnews/asia/china/7397846/Kings-Cross-to-
Beijing-in-two-days-on-new-high-speed-rail-network.html

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Tags: