Hemligt flygledartorn på HeathrowLågpris >>> flyg och hotell - e-guidebok

På flygplatsen Heathrow i London har man öppnat ett ”virtuellt” flygledningstorn – som kan användas om det ordinarie flygledartornet skulle slås ut (exempelvis vid en terroristattack, brand eller något liknande).
   Det virtuella flygledartornet finns på en hemlig plats utanför flygplatsområdet och där använder man mer eller mindre samma procedurer som vid dålig sikt (planen dirigeras med hjälp av radar och markövervakningssystem).
   Detta torn är fönsterlöst och kan man kan hantera ungefär 70 procent av den normala trafiken därifrån. Tidigare om flygledartornet slogs ut, kunde man bara hantera ungefär tio procent av den normala trafiken.
www.nats.co.uk/article/253/282/worlds_first_approved_
remote_atc_contingency_facility_unveiled.html

www.flightglobal.com/articles/2009/08/18/331136/
heathrow-gets-unique-virtual-control-tower.html

 
 
  Mejla gärna dina bästa Restips till: res@jordenrunt.nu
  (då blir alla tusentals resenärer som besöker jordenrunt.nu jätteglada!)