Vad gör man med vinterkläderna på flygplatsen

Om du skall flyga iväg från Arlanda under hösten eller vintern och inte vill ta med dig vinterjackan på resan (exempelvis till ett varmt land), så finns möjlighet att förvara till exempel kläder på flygplatsen. Bagport har bemannad effektförvaring i Terminal 5, plan 1 på Arlanda (öppet klockan 06.00-22.00).
www.bagport.se/storage-prices.php
   Här kan du lämna in dokument, kläder, bagage eller andra effekter för kortare och längre förvaring. Det är dock inte helt billigt och skall du vara borta längre kan det bli en dyr historia. Priserna är exempelvis tio kronor per klädesplagg (som förvaras där på en galge) och dygn (från och med dag 30 kostar det fem kronor per dygn).
   Skall du vara borta länge, kan det kanske vara bättre att exempelvis ta på dig risiga kläder som ändå skall slängas och sedan dumpa dem när du kommer fram till ”tropikerna”. Eller om du inte skulle ha några gamla risiga kläder som är färdiga för soptunnan, kan du ju besöka någon loppmarknad och/eller second hand butik och inhandla lite billiga saker som du sedan kan kasta…
 
Sara Pollack har mejlat in och tycker till i denna fråga:
I stället för att slänga kläderna, tycker jag hellre att man tar dem med dit man reser och skänker bort dem till behövande på plats. Även om man ska till ett varmt land kan de kanske ha ngn nytta utav tyget eller delar utav klädesplagget. Jag brukar även försöka ta med gamla kläder som jag själv inte vill ha när jag reser för att sedan skänka på plats. Speciellt barnkläder burkar uppskattatas. Givetvis får man vara lite finkänslig när man lämnar bort kläder för ibland kanske det kan uppfattas som om att man tycker att de har fula kläder, men alltsom oftast upskattas det med glädje.

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email