Asien – Malaysia – Mount KinabaluLågpris >>> flyg och hotell - e-guidebok

På jätteön Borneo i delstaten Sabah (Malaysia) finns ett av Sydostasiens högsta berg. Nämligen Mount Kinabalu, som lockar med vandring upp till toppen på 4 095 meters höjd.

Toppvandringen tar två dagar (tre för den som vill ta det lugnt) och det finns två leder uppför berget. Summit Trail och Mesilau Route strålar sedan samman på strax över 2 700 meters höjd och fortsätter sedan enligt samma rutt upp till toppen.

Du tar dig till Kinabalu genom att först åka upp till (1 520 meter över havet) parkkontoret (berget är beläget i en nationalpark) som ligger 92 kilometer från staden Kota Kinabalu. För den som inte vill vandra upp till toppen av berget, finns ändå mycket djur och natur att upptäcka i nationalparken som emger berget. Bland annat cirka 250 fågelarter, 600 fjärilsarter och dessutom till exempel apor och orang utanger.

Planera ditt besök i Kinabalu Park:
www.sabahparks.org.my/eng/kinabalu_park
www.climbmtkinabalu.com
www.sabahtourism.com/sabah-malaysian-borneo/
en/destination/124-kinabalu-park

 
 
  Mejla gärna dina bästa Restips till: res@jordenrunt.nu
  (då blir alla tusentals resenärer som besöker jordenrunt.nu jätteglada!)