Läsartips – Heta tips för barnfamiljer i ThailandLågpris >>> flyg - hotell - reseförsäkring - e-guidebok

Jag fick ett mejl från Thailands Turistbyrå i Stockholm, där de tipsar om aktiviteter för äventyrslystna barnfamiljer:
 
Spela minigolf i Dino park – Phuket
Längst bort på Karon Beach mot Kata ligger minigolfparken Dino park. Här kan barn från tre år och uppåt spela minigolf på en 18-håls bana. Parken är dinosaurieinspirerad och bland banorna finns dinosaurier i naturlig storlek. Dino park har öppet från klockan 10:00 fram till midnatt.
www.dinopark.com
 
Paddla kanot i Phang Nga buktens grottor – Phuket
Under en heldagstur får man uppleva det fantastiska lanskapet i Phang Nga bukten. Det är en imponerande och nästan overklig känsla att paddla in i grottorna som ligger bland klippor som skjuter upp ur havet.
 
Phuket ZOO
För de barn som älskar djur är Phuket ZOO en given aktivitet. Här finns allt från elefanter, tigrar och apor till krokodiler och fåglar. Varje dag anordnas speciella shower med apor, krokodiler och elefanter.
www.phuketzoo.com
 
På nära håll med elefanter – Krabi
En resa till Thailand vore inte komplett utan ett möte med landets nationalsymbol – elefanten. I närheten av Krabi finns det ett flertal olika elefantläger. Två värda att nämna vid namn är Nosey Parker’s Elephant Trekking and River Camp och Elephant Hills. Ta chansen och låt barnen rida, mata, klappa och umgås med elefanterna på nära håll.
http://krabidir.com/noseyparkers
 
Catfish farm – Krabi
Catfish farm är en favorit bland lokalbefolkningen nära Ao Nang. I deras botaniska trädgård kan barn lära sig om lokala växter och träd. Här finns även fågelspindlar, fjärilar och krokodiler liksom den berömda jättehavskatten.
 
Safari World – Bangkok
Safari World är uppdelad i en safaripark och en marinpark. I safariparken får besökare köra runt i egen bil på en fem kilometer lång sträcka (alternativt åka med en arrangerad tur) med chans att se hundratals djur från hela världen. I marinparken pågår dagliga delfinshower. Här finns även flera sällsynta marina arter.
www.safariworld.com/inf.html
 
Forsränning – Chiang Mai
För äventyrliga barnfamiljer är forsränning ett svindlande äventyr. Det finns flera företag som ordnar utflykter med erfaren personal. Forsränning genomförs med fördel från slutet av januari till mitten av juni – då vattennivåerna är gynnsamma. Flytväst och hjälm får man låna på plats.

 
 
 
 
  Mejla gärna dina bästa Restips till: res@jordenrunt.nu
  (då blir alla tusentals resenärer som besöker jordenrunt.nu jätteglada!)
 
 

    Stolta partners till jordenrunt.nu

    Booking.com

             

             

    Fler Reseföretag som tar dig ut i världen

    Annonsera på jordenrunt.nu
jordenrunt.nu på Facebook
jordenrunt.nu på twitter
RSS prenumerera på jordenrunt.nu
Robert \\