Rökfria städer i Vietnam och LaosLågpris >>> flyg och hotell - e-guidebok

Halong city i Vietnam skall bli en rökfri stad – och målet är att så många som möjligt av invånarna skall sluta röka. Man planerar att sätta upp ett regelverk som förbjuder rökning i offentliga lokaler och skall även satsa på kampanjer för att få befolkningen att sluta röka. Det hela är ett arbete över tre år – som just startat – och man hoppas i framtiden på en hälsosammare befolkning och att kunna erbjuda besökande turister en rökfri omgivning…
www.vietnamtourism.com/e_pages/news/index.asp?loai=2&uid=10782
www.bernama.com/bernama/v5/newsworld.php?id=442922
 
Även i Hanoi (Vietnam) lär man sedan ett år arbeta för att få staden rökfri…
 
Och i grannlandet Laos började man för ungefär en månad sedan ett arbete för att få huvudstaden Vientiane rökfri och man har bland annat utarbetat en policy mot rökning i offentliga lokaler (bland annat restauranger):
www.asianewsnet.net/news.php?id=7578&sec=1

 
 
  Mejla gärna dina bästa Restips till: res@jordenrunt.nu
  (då blir alla tusentals resenärer som besöker jordenrunt.nu jätteglada!)