Thailand – Flygplan utanför Phuket skapar korallrev och dykplats

Vid Bang Tao Bay utanför Phuket i södra Thailand har man nyligen sänkt ett antal gamla flygplan (fyra stycken) och helikoptrar (sex stycken) som tidigare flugit för Royal Thai Air Force. Dessa skall med tiden bilda en ny dykplats (på 16-18 meters djup), plus att det även är ett sätt att skapa ett nytt korallrev.
   Det fanns tidigare korallrev i området, men de blev till stora delar förstörda av tsunamin i december 2004 och detta är ett sätt att återskapa reven med hjälp av de sänkta flygplanen och sedan gör naturen resten och bygger sakta upp koraller på dem.
www.tatnews.org/latest_update/detail.asp?id=4082
Titta på en webbvideo av flygplanen och helikoptrarna innan de sänkts:
www.youtube.com/watch?v=ebkXjJ9sGEA

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email