Håll dig från fängelserna i Asien

Jag läste just en nyhet från Bali i Indonesien om att i det lokala fängelset vid Denpasar, så finns 24 stycken utlänningar som sitter av tid där. Majoriteten av dem är där för olika knarkrelaterade brott (smuggling bland annat). Det positiva är att det inte är några Nordbor bland dessa och jag hoppas att så förblir även i framtiden.
   Rådet är helt enkelt att hålla sig så långt från förbjudna droger som möjligt vid en resa, så är du säker på att slippa ett besök i ett utländskt fängelse.
   När det exempelvis gäller fängelset Kerobokan i Denpasar, så är det gjort för att kunna ha 360 fångar, fast just nu har de 897 stycken. Så det lär inte på något sätt vara en trevlig upplevelse att behöva sitta där en längre tid (och liknande lär det vara på flera andra fängelser i exempelvis Asien). Som sagt tidigare, håll dig helt borta från förbjudna droger under resan, så slipper du en förlängd vistelse i landet.
www.balidiscovery.com/messages/message.asp?Id=4700%20
Läs mer (på svenska) om att sitta i fängelse i Thailand för smuggling:
www.socialpolitik.com/gamlanummer/arkiv2000/001/00146.html
Mer om Bangkwangfängelset i Bangkok (där bland annat en del svenskar sitter för smuggling): www.bangkwang.net

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email