Thailand – Varning från ambassaden i BangkokLågpris >>> flyg och hotell - e-guidebok

Svenska Ambassaden i Bangkok har följande varning på sin hemsida:
 
Ambassaden får regelmässigt information att svenska medborgare grips för narkotikainnehav. Oftast rör det sig om små mängder av marijuana, ecstasy eller amfetamin. Inte sällan förefaller det som om säljare och angivare arbetar i maskopi. Platser där detta inträffar är bland annat runt Khao San Road i Bangkok, plus öarna Koh Phangan och Koh Samui.
Som regel får den gripne personen tillbringa 1-2 dygn i polishäkte. Kan borgen erläggas försätts den gripne på fri fot, men måste stanna kvar i Thailand i 45 dagar då dom först kan avkunnas. Är narkotikamängden ca 1 gram marijuana, någon eller några enstaka tabletter ecstasy eller amfetamin blir straffet i normalfallet ofta böter 2 000 – 4 000 THB.

 
 
  Mejla gärna dina bästa Restips till: res@jordenrunt.nu
  (då blir alla tusentals resenärer som besöker jordenrunt.nu jätteglada!)