Tema – nationalparker i TanzaniaLågpris >>> flyg - hotell - reseförsäkring - e-guidebok

Den som ger sig av på en upptäcktsfärd till Tanzania i östra Afrika kan vänta sig många spännande upplevelser – till exempel unika möten med djurlivet. Nedan är lite tips på nationalparker, reservat och områden värda ett besök…
 
Ngorongoro Crater – en utslocknad vulkankrater som är hemmaplan för ett rikt djurliv. Kratern är ungefär två mil bred (från kraterkant till kanten mitt emot) och ungefär 600 meter djup. Här lever cirka 25 000 djur och bland annat kan en safaribesökare stöta på ”Big Five” (elefant, lejon, noshörning, buffel och leopard). Väldigt berömda är även de svarta noshörningarna och lejonen med svart man. Läs mer Ngorongoro Crater och Ngorongoro Conservation Area på:
www.ngorongoro-crater-africa.org
 
Regionen Serengeti är ett spännande område som bland annat lockar med Serengeti National Park, the Ngorongoro Conservation Area och Maswa Game Reserve. Det som Serengeti är mest berömt för, torde var den stora migrationen. Det är nämligen så att i oktober och november tar sig över en miljon wildebeest och ungefär 200 000 zebror söderut, från bergområden i norr. De gör sedan den omvända ”resan” under våren, tillbaka till bergen. Mer fakta om Serengeti:
www.serengeti.org
 
Katavi National Park lockar bland annat med stora flockar av zebror (ungefär 20 500 stycken), cirka 15 000 bufflar och ungefär 15 000 impalas. Därtill finns något under 3 000 elefanter, plus lejon, leoparder och många fler djur.
www.katavipark.org
 
Mahale Mountains National Park största attraktionskraft torde vara chimpanzer och här finner du ungefär 800 stycken (men du kommer antagligen inte se alla 800 chimpanzer vid ditt besök). Läs mer om alla spännande djur och naturen i Mahale Mountains National Park på: www.mahalepark.org
 
Saadani Game Reserve bjuder på både vatten och land. Det sägs att Elefanter från reservatet har badat i havet (Indiska oceanien) och helt säkert är att sköldpaddor (green turtles) kommer upp på stränderna för att lägga ägg. Bland djuren i reservatet märks även apor (black and white colobus monkeys) och Roosevelt Sable Antelope. En besökare kan förutom att träffa på dessa djur, även gå på safari till fots eller kanske åka uppför floden Wami och ”få närkontakt” med flodhästar, krokodiler och flamingos. Mer om Saadani National Park:
www.saadanipark.org
 
Udzungwa Mountains National Park bjuder som namnet antyder på bergslandskap. Här kan besökaren ge sig ut på upptäcktsfärd genom en låglänt regnsskog (ca 250 meter över havet) upp till höglandsskog på över 2 500 meters höjd. Parken bjuder även på en stor artrikedom av växter och många olika sorters apor, plus bland annat elefanter, lejon och leopard. När det gäller fågellivet är det vida berömt med över 250 arter (lär ha den näst största koncentrationen av fågelarter i Afrika – bara Ituri forest i Kongo är värre).
www.udzungwa.org
 
Fler länkar för dig som planerar ett besök i Tanzania…
 
Tanzania Tourist Board: www.tanzaniatouristboard.com
Tanzania National Parks: www.tanzaniaparks.com
Zanzibar Commission for Tourism: www.zanzibartourism.net
Privat (bra) guide till Kilimanjaro (Afrikas högsta berg – 5 895 meter över havet): www.mountkilimanjaroguide.com

 
 
 
 
  Mejla gärna dina bästa Restips till: res@jordenrunt.nu
  (då blir alla tusentals resenärer som besöker jordenrunt.nu jätteglada!)
 
 

    Stolta partners till jordenrunt.nu

    Booking.com

             

             

    Fler Reseföretag som tar dig ut i världen

    Annonsera på jordenrunt.nu
jordenrunt.nu på Facebook
jordenrunt.nu på twitter
RSS prenumerera på jordenrunt.nu
Robert \\