Egypten – Ny belysning på Cairo Tower som återöppnas för besökare

I Egypten har man i huvudstaden Kairo gett stadens högsta byggnad ett nytt ”utseende” under dygnets mörka timmar. Det har nämligen installerats en ny energisnål belysning (LED technology) som gör att man i olika färger kan lysa upp byggnaden under kvällar och nätter. Efter att man blev klar med denna installation och upprustning har tornet återigen öppna som vanligt. Den 187 meter höga byggnaden lockar bland annat med en 360 graders roterande restaurang på 59:e våningen och ett kafé på våningen över. Du kan även ta dig upp till utsiktsdelen och inträdet är 65 egyptiska pund (strax över 90 kronor). öppettiderna för Cairo Tower är från nio på morgonen till midnatt.
 
Mer fakta om Cairo Tower + en webbvideo med panoramautsikt:
www.touregypt.net/featurestories/cairotower.htm
www.youtube.com/watch?v=KMv0T6Ae-Cw

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email