Pyramid nr 118 har upptäckts i EgyptenLågpris >>> flyg och hotell - e-guidebok

Ännu en pyramid har hittats söder om Kairo, som uppskattas vara runt 4 300 år gammal och har tillhört en Egyptisk drottning av den sjätte dynastin. Pyramiden har grävts fram på gravfältet Sakarra, som ligger cirka två mil söder om Kairo. Trots att arkeologer har grävt i området i drygt två år var det först nyligen man förstod att den höga stenstrukturen var en pyramid.
   Arkeologer på plats tror att pyramiden byggdes under gamla riket som tog slut för ungefär 4 000 år sedan och tillhörde en drottning av den sjätte dynastin som var den sista kungasläkten som regerade i Egypten.
   Med den här upptäckten har totalt 118 pyramider hittats i Egypten.

 
 
  Mejla gärna dina bästa Restips till: res@jordenrunt.nu
  (då blir alla tusentals resenärer som besöker jordenrunt.nu jätteglada!)