Egypten – Fyra kulturella aktiviteter i Kairo för barn

Jag fick ett mejl från Egyptens turistbyrå med lite tips på aktiviteter för barn i Kairo i Egypten:
 
Suzanne Mubaraks vetenskap- och utforskarcenter
Här kan man lära sig hur örat fungerar, hur ett barn föds samt hur blodet pumpas runt i kroppen. I museet kan man även uppleva det förhistoriska Egypten och titta på dinosaurier. Museet innefattar även ett ”rymdrum”, ett ”renskogsrum” och ett ”planetarium”. Dessutom finns modeller av skolor från antiken och en ”hall of fame” med framstående arabiska och västerländska vetenskapsmän och filosofer.
Adress: Al-Wafa och al-Safa Wal Marwa, Hadayek El-Kobba
Öppet varje dag 9:00 – 19:00
Fri entré
 
Suzanne Mubaraks barnmuseum
Museet är interaktivt och designat särskilt för barn. Barnen uppmuntras att röra vid allt för att på så sätt lära genom lek. I museets respektive rum introduceras besökarna till Egyptens olika områden. öken varvas med Nubien, Deltaområdet och Röda havet. Barnen får även uppleva hur det skulle ha varit att ha levt i det gamla Egypten genom interaktiva skärmar.
Adress; 34 Abu Bakr El-Siddiq St, Heliopolis
 
Dr Ragabs Faraoniska by
I Dr Ragabs faraoniska by får besökarna segla nedför ett nätverk av kanaler som kantas av över 100 skådespelare som skildrar livet i det forna Egypten. Båtresan varvas med regelbundna stopp då man bland annat kan besöka en adelsmans hus, ett båtmuseum, en kopia av Tuthankamons grav, ett museum för konst och religion, ett museum i modern historia, samt en restaurang och lekplats.
Adress: 3 Al-Bahr al-Aazam St Jacob’s Island
öppet 10:00 – 18:00
Fri entré för barn under fem år
 
Fagnoons konstskola
Här får barnen utrymme för sin kreativitet. De uppmuntras att måla på allt från silke, bord och bänkar till den bosatta åsnan. Dessutom kan de prova på drejning, dockmålning, järnböjning och tryck.
Adress: Saqqara Road, Sabil Umm Hashin
öppet vardagar 9:00 – 18:30 (sommar) / 17:00 (vinter)

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email