Australien – Nu måste du betala för att besöka Kakadu National Park

I Australien har man alldeles nyligen (1 april 2010) infört en avgift för att besöka Kakadu National Park (i norra Australien). Tidigare var det gratis, men nu kostar det 25 australiska dollar (ca 170 kr) och denna avgift är giltig för att under två veckor besöka parken. Dock är det fortfarande gratis att besöka för den som är under 16 år.
   Under det närmaste året är det en pappersbiljett man köper och den skall du alltid ha med dig (parkvakter kollar att man har biljett). Följande tre ställen säljer inträdesbiljetter: Tourism Top End (Darwin), Bowali Visitor Centre (Park Headquarters) och Goymarr (Mary River Roadhouse). Under nästa år räknar man med att kunna börja sälja inträdesbiljetterna online
www.environment.gov.au/parks/publications/media-releases/mr5mar10.html
 
Väl inne i parken hålls under torr-säsongen (dry season, ungefär juni-oktober) gratis aktiviteter, till exempel guidade vandringar (parkvakterna visar runt).
www.environment.gov.au/parks/kakadu/visitor-activities/guides.html
 
Mer fakta om Kakadu National Park:
www.environment.gov.au/parks/kakadu/index.html

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email