Nya Zeeland – Unik möjligheten att se skygg papegoja

Visste du om att på Nya Zeeland finns en lite märklig version av papegoja – nämligen kakapo. Den är nästan en form av blandning mellan papegoja och uggla, kan inte flyga, väger upp mot två kilo och är igång nattetid. Det finns bara ungefär 125 kakapos kvar i hela vida världen (alltså bara på Nya Zeeland). Normalt går det inte att se dem för allmänheten, då de endast finns på Codfish Island (som är stängd för allmänhet – dit har normalt bara forskare tillträde). Men under en månad i höst (26 sep-26 okt), kommer en kakapo att flyttas till Ulva Island. Kakapo Encounter kommer då att under denna period köra dagliga kvällsutfärder till Ulva Island så att besökare kan titta närmare på denna skygga papegoja…
www.newzealand.com/travel/media/press-releases/2009/5/nature&sustainability_earlybird-special-kakapo-encounter_pressrelease.cfm?rss
www.doc.govt.nz/conservation/native-animals/birds/land-birds/kakapo
www.doc.govt.nz/parks-and-recreation/places-to-visit/southland/southern-islands/ulva-island-open-sanctuary

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email