Peru – Fler tåglinjer konkurrerar till Machu Picchu

I Peru är det på gång med konkurens mellan olika tågbolag på tågsträckan upp till Machu Picchu (tågstation Aguas Calientes). Fram till nu har det bara varit PeruRail (www.perurail.com) som haft trafik på denna sträcka, men Andean Railways Corp lär starta inom kort och ha två avgångar per dag. Enligt uppgifter jag läst så skall dessa tågresor ha lite högre standard än PeruRail. Andean Railways biljettpriser lär bli ungefär likvärdiga PeruRails priser. En tredje aktör är på G också, nämligen Inca Rail (deras sajt kommer att vara www.incarail.com, men ännu är den inte riktigt klar verkar det banne mig som). Mer om dessa nyheter på:
http://enperublog.com/2009/10/08/train-to-machu-picchu-aguas-calientes-
new-operators-what-you-need-to-know/comment-page-1/

www.ferturperu.info/new-train-service-from-ollantaytambo-to-machu-picchu
www.andina.com.pe/INgles/Noticia.aspx?id=qvH5waQNHuA=
www.peruviantimes.com/new-train-companies-to-compete-on-the-machu-picchu-line

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email