Förbud mot att sitta på taket av tågen i Ecuador

Jag läste en nyhetsnotis från Ecuador, att landets tågbolag inte längre tillåter passagerare att sitta på taket av tågen. Bland annat har det varit väldigt populärt att sitta uppe på vagnarna på tågen längs linjen Riobamba till El Nariz del Diablo (Devils nose) och slutstationen Alausi. Längs denna linje ”zick-zackar” tåget bland annat nedför den branta sluttningen av berget Devils nose och många vill sitta på taket för att se bättre. Om reglerna de nya reglerna (att det från den 23 januari 2009 är förbjudet att sitta på taken) verkligen efterföljs återstår att se. Anledning till dessa nya regler har med säkerheten för passagerare att göra.
 
Mer om denna tåglinje och många andra spännande tåglinjer i hela världen finns på Jorden Runts tågavdelning (klicka på rubriken Tåg i toppmenyn).

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email