Belgien – Ölturism

Den som vill njuta av öl bör vallfärda till Belgien då det är ett av världens bästa ölländer. Här går det att vika dagar åt att besöka bryggerier och välsorterade ölbarer och prova. Vid besök på en ölbar, kolla in menyn med öl och välj nya spännande sorter hela tiden.
 
Cantillon – Bryssel

De brygger sina öl enligt gammal belgisk tradition, där ölen bland annat lagras på trätunnor och flaskor i flera år. De välkomnar besökare (ca 50 kr i inträde) och du kan se hur de arbetar och naturligtvis avsmaka deras öl. De har även vissa bryggdagar, då du kan vara med om hela bryggprocessen och dessa dagar öppnar de dörrarna för besökare redan klockan halv sju på morgonen.
www.cantillon.be/br/3_2
 
Missa inte heller ölbaren Delirium i centrala Bryssel (på gatan Impasse de la Fidelite 4A, inte långt från det magnifika torget Grand Place). Här har de alltid strax över 2 000 belgiska och internationella ölsorter på lager nere i källaren.
www.deliriumcafe.be
 
Brewer House Museum i Bryssel kan du däremot med gott samvete hoppa över.
 
The abbay of Saint Sixtus of Westvleteren – Flandern
Detta kloster gör Trappistöl och du kan få fakta om hur de brygger sina öl i deras mötesrum utanför klosterkyrkan.
www.sintsixtus.be/eng/claustrum.htm
 
Oud Beersel – Beersel

Bryggeriet Oud Beersel erbjuder i samarbete med NPO De Geuzen van Oud Beersel, besök i bryggeriet. Kostnad 21,50 euro och då ingår transport (busstransfer ca 30 minuter) från Bryssel. Kika på deras hemsida för datum:
www.degeuzenvanoudbeersel.be

Du kan även på egen hand besöka bryggeriet första lördagen varje månad (kl 11-13):
www.oudbeersel.com/en/contact-2/brewery-visits

Brasserie St-Feuillien – Le Roeulx
Bryggeriet Brasserie St-Feuillien i Le Roeulx tar emot besökare i bryggeriet varje lördag klockan två och det hela tar sedan ca 1,5 timmar och kostar fem euro:
www.st-feuillien.com/FvisitesENG.html

Mer om belgisk öl på Belgiska turistbyråns sajt:
http://www.visitbelgium.com/belgianbites/beer.html

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Tags:,