Vitryssland – Visumregler

Behövs Visum för turister: Ja
För turistvisum måste du ha en inbjudan från företag eller privatperson i Vitryssland. Men om du ordnar boende i landet genom en resebyrå, kan de ordna turistvisumet.
 
Transitvisum för 48 timmar i landet går att ordna på exempelvis Vitrysslands ambassad i Stockholm. Det du måste visa upp är eventuellt visum till nästkommande land (om det behövs) och eventuellt även tågbiljett till nästkommande land (exempelvis om du tar tåget från Litauen till Ukraina genom Vitryssland (så kan du stanna till i upp till 48 timmar i Vitryssland med ett transitvisum). Själv ordnade jag ett transitvisum till Vitryssland för ett antal år sedan på deras ambassad i Vilnius (Litauen) och jag behövde då inte visa upp någon tågbiljett.
 
Mer info: www.sweden.belembassy.org/eng/legislation

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email