Läsartips från Brighton

Johanna befinner sig just nu i Brighton och har mejlat ett restips…
 
I Maj är det festival i Brighton, på engelska sydkusten. Hundratals programpunkter med allt från musik och teater, till litteratur och cirkus. Denna helg ser jag fram emot Streets of Brighton då gatukonst och uppträdanden tar över de gamla fiskarkvarteren som nu kallas The Laines.
    Tycker man om att sitta och fika på trottoarkanten och se på människor har Brighton allt man kan önska, speciellt nu på vårkanten. Hit lockas konstnärer och intellektuella, studenter och turister och blandningen skapar en skönt avslappnad atmosfär med många olika stilar och mycket lekfullhet. Samtidigt är det lätt att smita bort från gatulivet och söka lugnet. Mitt i staden slutar gatorna och husen och stranden tar vid.
    Med mer än 6 km av vacker sten-strand delar den av staden från Engelska kanalen. På sommaren är det ingenting som stoppar en från att bada här, och du är i gott sällskap av mängder av andra som söker sig till detta gemensamma vardagsrum under sommarmånaderna. Stranden är dock lång nog att göra det lätt att finna lugna delar.
Johanna Samuelson

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email