Läsartips – Visum till Centralasien

Ett mejl har kommit från Emma angående visum till Kirgizistan
 
Hej Robert!
Jag såg din info om visum i stan-länderna i senaste nyhetsbrevet. Jag var i just Kirgizistan förra sommaren. Här kommer lite om hur jag ordnade visum.
Jag försökte ordna med visum innan avresa. Det var lite krångligt att få information. Jag ringde samtliga ambassader i Europa utan att få tag på någon någonstans. Till slut valde jag att lita på det jag hört från några håll, nämligen att man kan ansöka om visum enkelt direkt vid ankomst (Obs, gäller endast om man kommer med flyg till Bishkek). Jag hade passfoton och US-dollar i olika valörer med mig (hade blivit rådd att ha jämna pengar och det var bra). Formuläret finns där. Man fyller i det, ställer sig i kö och få sen sin stämpel i passet och det gäller i 30 dagar. Visst var det en del väntan och sega visumförättare. Man kan bli frustrerad för mindre. Vill minnas att de också tog en rast någonstans mitt i.
Men se till att vara snabb av planet, ställ dig i kö direkt och fyll i ansökan när du står i kö. Var beredd att fylla i adress där du ska bo (välj ett hostel/hotell du hittat i en reseguide eller på nätet).
Träffade också många som reste mellan länderna i området och de flesta lyckades fixa visum ifall de inte hade det innan. Men jag vågar tyvärr inte svara med ingående på det eftersom olika relger gäller för olika nationaliteter och för att jag själv inte besökte något av de andra länderna.
Hoppas min information kan tillföra något.
Mvh / Emma H

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email