Thailand – Flygtåg till Bangkoks flygplats startar snart

Nu verkar det nästan som om flygtåget till och från Bangkoks flygplats skall komma igång vilken månad som helst (starten är försenad med flera år).
   Senaste jag hört är att man startat att testköra och att man hoppas komma igång med trafik i december (fast på ett annat ställe läste jag att det bara är testkörning och att trafiken på riktigt skall öppnas i april 2010).
 
Det blir dels en snabblinje utan stopp som tar cirka 15 minuter (kommer kosta 150 baht) och en lite långsammare linje med sex stopp (kostar ca 50 baht). Denna tåglinje är 28 kilometer lång och går alltså mellan Suvarnabhumi International Airport och City Air Terminal i området Makkasan inne i Bangkok.
 
Det är State Railway of Thailand som står bakom denna tåglinje, men ännu ingen fakta på engelska på deras sajt. På följande sidor finns dock info (bland annat läste jag på en av dessa att man kan åka med gratis under en testkörning den 5 december):
http://enews.mcot.net/view.php?id=11659
http://bangkokairporttrain.com/news.html

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email