Ändrade visumregler i Thailand – om du kommer landvägen

I Thailand har man ändrat reglerna för de visumfria 30 dagarna man kan få vid ankomst till landet. Från och med nu skall detta bara gälla nära man anländer till landet med flyg (då kan man få 30 visumfria dagar). Den som däremot kommer till Thailand från ett grannland via en landgräns skall bara få stanna maximalt 15 dagar. Såhär står det på sajten för Thailands utrikesministerium:
…will be permitted to stay in the Kingdom for a period of not exceeding 30 days on each visit. If such foreigners enter the Kingdom at the immigration checkpoints which border neighboring countries, they will be allowed to stay for 15 days each time: www.mfa.go.th/web/2482.php?id=2490
   Denna ändring i reglerna för Tourist Visa Exemption är gjord för att stoppa turister från att bara åka ut och in i Thailand under en längre period.
   Det kan dock tydligen fortfarande gå att få 30 visumfria dagar vid en landgräns om man har tur, då jag sett i lite olika forum att folk berättar att de fortfarande fått 30 dagar vid landgränser (en sa att immigrationspersonalen berättat att han fick det för att han inte åkte ut ur Thailand och tillbaka under samma dag). Detta är dock inget du skall räkna stenhårt med, plus att det även är möjligt att de blir hårdare med tiden.

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email