Kambodja – Mekongdelfiner skall hjälpa fattiga

I Kambodja har man startat ett projekt för att utveckla delfinturismen i Mekongfloden. Delfinerna lever i ett tiotal naturliga djupvattenspooler, som är utspridda på en sträcka av 19 mil längs floden (ungefär mellan städerna Kratie och Stung Treng).
   Bakom projektet står FN och Kambodja och målet är delvis att den fattiga befolkningen i området skall kunna tjäna mer pengar på turisterna som kommer för delfinerna. Förhoppningen är även att fiskarna dels skall lägga om sin verksamhet och delvis ta ut turister på flodutfärder.
   Anledningen är att man tror att fiskarna tar upp för mycket fisk, så att delfinerna får för lite att äta och minskar. Därför vill man att det skall fiskas mindre, så att det blir fler delfiner och i förlängningen fler turister (och mer inkomster till den fattiga lokalbefolkningen).
www.asiatraveltips.com/news07/412-RiverDolphins.shtml

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email