Förenade Arabemiraten – Nytt maritimt museum i Sharjah

Nyligen öppnades Sharjah Maritime Museum – som är ett sjöfartsmuseum i Sharjah där man kan titta på de speciella båtar och fartyg som är typiska för just Förenade Arabemiraten. Museet ligger i al Khan området i Sharjah City och är en utvidgning av det gamla museet som tidigare låg i den gamla stadsdelen Heritage Area. Museet visar det mesta som har anknytning till dykning och fiske och syftar till att bevara Förenade Arabemiratens marina arv.
   På Sjöfartsmuseet kan man titta på modeller och fotografier av olika fartyg och segelbåtar, hur båtarna tillverkas samt fiske- och dykutrustning, skeppsbyggnad verktyg och fotografier. De mest berömda båtarna som visas på museet är de vackra Dhow-båtarna, segelfartyg i trä, som traditionellt användes för transport, handel och fiske. Båtarna används fortfarande flitigt, dels för att de är vackra och dels för att de, till skillnad från de riktigt stora fraktfartygen, kommer in i hamnen.
www.sharjahtourism.ae/en/about-sharjah/culture-heritage/heritage-museums/maritime-museum.html

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Tags: