Fornegyptiskt tempel upptäckt i Sinai

Arkeologer har upptäckt resterna av ett stort tempel i Sinai (Egypten). Templet tros härstamma från det forntida Egypten och tidsepoken Nya riket då man funnit inskriptioner från tiden då faraonerna Thutmose II och Ramses II regerade (1516-1237 f Kr).
   Templet är det största som idag är känt i regionen. Det är byggt av lertegel och omges av en fyra meter tjock mur. Templet består av en rektangulär hall med 34 pelare dekorerade med forntida egyptiska gudar som Horus, Hathor, Tefnut, Montu, och Renenutet. I templet finns även bilder på Thutmose II och Ramses II. Tidiga studier av templet visar att det var ett viktigt religiöst center för östra Egypten.
   Teamet av arkeologer har också grävt fram två grupper med förrådsbyggnader som vart och ett innehöll 13 rum. Byggnaderna härstammar troligen från tiden då faraonerna Seti I, Ramsess II och Seti II regerade (cirka 1314-1215 f Kr).
www.wtop.com/?nid=500&sid=1655430
www.philly.com/philly/wires/ap/news/nation_world/20090421_ap_
4newancientegypttemplesdiscoveredinsinai.html

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email