Östafrika – Tre länder samarbetar om skydd av bergsgorillor

Nyligen lanserade tre afrikanska länder – Rwanda, the Democratic Republic of Congo och Uganda – ett tioårigt projekt för att skydda sina bergsgorillor.
   Det finns i dag endast ungefär 700 bergsgorillor kvar i världen (ca 680 i dessa tre länder) och tyvärr finns flera hot mot deras överlevnad. Dels jagar tjuvskyttar dem, plus att naturen delvis huggs ned i deras livsområden, vilket minskar deras möjligheter att leva vidare.
   Skyddsprojektet har två huvudmål, dels att ge gorillorna ett bättre skydd mot tjuvskyttar, plus att man även vill få lokalbefolkningen att inte hugga ned skogen. Man planerar ge lokalbefolkningen en del av inkomsterna från gorillaturismen och på så sätt få dem att inse värdet av att skydda bergsgorillorna.
www.rwandatourism.com/cooperation.htm
 
Att besöka bergsgorillorna kostar det 500 dollar (man är under några timmar uppe i skogarna på berget där de lever). Avgifterna är samma i alla tre länderna. Du kan läsa mer om detta på följande sajter:
www.visituganda.com/what.html
www.rwandatourism.com/primate.htm#2

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email