Australien – Se sjölejon på känguruön

En bit utanför södra Australien hittar du Kangaroo Island – som bland annat bjuder på strax under 50 mil kustremsa. På ön bor det 4 400 invånare, men det finns långt fler djur och växter (varav många är utrotade på Australiens fastland). Du kan bland annat stöta på pingviner, delfiner, sjölejon, koala, goanna och ungefär 270 fågelarter (till exempel Glossy Black Cockatoo som bara finns på denna ö):
www.tourkangarooisland.com.au

På följande sida kan du online-bläddra i en 82-sidig besöks-guide för Kangaroo Island och den går även att ladda hem och skriva ut om du vill det (se meny till höger på den sidan, andra ikonen uppifrån):
kangarooisland.partica.online/kangaroo-island-visitor-guide/2019-2020-kangaroo-island-visitor-guide/flipbook/FC/

Till Kangaroo island tar det cirka 45 minuter med färja från Cape Jervis (ungefär två timmar från Adelaide).

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *