Kurser för flygräddaLågpris >>> flyg - hotell - reseförsäkring - e-guidebok

Jorden Runts Nyhetsbrev:
 

flygradd-robert-plan2
 
Film om flygrädsla   Flygrädslekurser   Tips för flygrädda   Fakta om flygplan

Flygrädsla bottnar ofta i cellskräck och klaustrofobi, att personen känner obehag av att vara instängd i en trång flygkabin. Även andra faktorer kan spela in. Till exempel höjdrädsla, känslan av maktlöshet och rädslan att maskiner och utrustning skall gå sönder. För vissa personer räcker det med att läsa säkerhetsfakta för att komma över sin oro. I andra fall behövs samtal med en terapeut eller att gå en kurs. Behandlingen av flygrädsla består ofta i exposition, det vill säga att utsätta sig för det man är rädd för, i gradvis ökande omfattning.

Var själv i många år sjukligt flyrädd, men flög dock (fast väldigt motvilligt) och mådde vanligen dåligt i veckor innan.

Jag har gjort en film om flygrädsla och lite oväntat var det som terapi för mig själv att göra filmen och efter det har det varit otroligt mycket lättare (och roligt) att flyga. Kika gärna på filmen (oavsett om du är flygrädd eller inte).
 
Tips på kurser för att bota flygrädsla   (fakta och priser uppdaterat september 2017)
 
Det finns ett flertal kurser som arrangeras och dessutom finns möjlighet till personlig terapi och samtal hos psykologer. Ett tips är att kontakta din närmaste flygplats om de har någon kurs på gång. Om de har kurs, är det vanligen en till två gånger per år(till exempel på Linköping City Airport och Växjö Småland Airport). På de stora svenska flygplatserna (Arlanda, Göteborg och Malmö) är det dock ganska ovanligt med kurser.

Växjö Småland Airport
 
På Växjö Småland Airport hålls en kurs för flygrädda, där flygplatsens VD (Ulf Axelsson) svarar på frågor om flygplan och hur ett plan kan flyga. Piloten Karl-Gustav Arvidsson kommer att berätta om hur en flygning går till, vad som krävs för att bli pilot och hur pilotutbildningen går till. Plus att en psykoterapeut kommer att prata om vad som händer i kroppen och hjärnan när rädslan kommer. Därtill kommer deltagarna titta in och sätta sig i ett flygplan och en flygplanstekniker finns då på plats för att svara på frågor. Kurskostnad är 900 kronor och nästa kurs är den 30 september 2017:
smalandairport.se/pa-flygplatsen/flygradd
 
Linköping – Halvdagskurs
 
På Linköping City Airport hålls flygrädslekurs ett par gånger per år (nästa gång våren 2018) och kostnaden är strax under 1 500 kronor för halvdagskurs (fyra timmar på kvällstid). Kursledare brukar vara en psykolog med flygrädsla som specialitet och en pilot:
www.linkopingcityairport.se/kurs-for-flygradda
 
Cabin Crew Academy – Bota din flygrädsla
 
Cabin Crew Academy erbjuder endagskurser för flygrädda som kostar 2 500 kronor. Mer fakta på följande sida:
www.cady.se/bota-din-flygradsla
 
Kalmar Öland Airport
Kursen ”Hjälp mot flygrädsla” finns nu för behövande och är ett samarbete mellan Kalmar Flygklubb och Kalmar Öland Airport. Kursledare är Margit Pennerup, som är legitimerad allmän sjuksköterska och specialiserad inom psykiatri, plus även privatpilot och styrelseledamot i Kalmar Flygklubb. Kontakta Margit för mer info på: 0732021111 eller e-post: m@pennerup.net.
kalmarolandairport.se/pa-flygplatsen/infoer-resan/flygraedsla
 
Tom Johansson, som även är pilot, anordnar kurser och föredrag för att bota flygrädsla. Föredragen kostar ungefär 400 kronor och hålls regelbundet (i Stockholm). Kurserna är genom fem samtalsträffar, plus besök på flygplats och bekanta sig med ett flygplan. Kursavgiften är 5 875 kronor för privatpersoner och de hålls i Stockholm eller Malmö:
www.flygfobi.se
 
KBT Blå Dur – samtalsterapi för behandling av flygfobi (kostnaden ca 950 kr per träff).
www.kbtbladur.se/individ/flygradsla
 
EFT Scandinavia i Stockholm – Hjälper dig ta kommandot över flygrädslan via EFT-metoden (2-3 träffar):
www.eftscandinavia.se/flygradsla.php
 
MR-Mental Rekreaktion ordnar kurser i Lund för flygrädda. Fokus hålls på olika former av avslappnings-och andningstekniker samt mental träning. Kurspriset är 6 250 kr för sammanlagt sex timmar, vid tre träffar (i priset ingår boken: ”En flygvärdinnas hemligheter och sanningar; Lär dig hantera din flygrädsla med mental träning”):
www.mentalrekreation.se/flygradda
 
Afobia i Stockholm Bota din flygrädsla med KBT-terapi och hos Afobia har de en kurs som inkluderar 1-2 besök hos dem, plus en dag med flyg och detta paket kostar 6 900 kronor plus 2 000 kronor för flygbiljett:
afobia.se/flygradsla.php?gclid=CKvU0rmSxdYCFREdGAodU_0JkQ
 
Psykologpraktik behandlar mot flygrädsla. Behandlingen är individuell och planeras vid bedömningssamtal. Information om flygning (rutiner, säkerhet m.m.) är ett viktigt inslag. Yrkespiloter och flyglärare med specialkunskaper om flygrädsla kan delta. Att flyga ingår alltid på något sätt i behandlingen. Detta sker vanligen i trafikflygplan. Kostnaden ligger i mellan 5 000 och 10 000 kronor.
www.psykologpraktik.se/Problemområden/Flygrädsla
 
Sven Wallén erbjuder hjälp för den som är flygrädd genom samtalsterapi. Normalt brukar han träffa den flygrädda två till fyra gånger efter första bedömningssamtalet. Räkna med att det kommer att kosta från ungefär 5 000 kronor sammanlagt.
www.sawacoach.se/flygtrygg.htm
 
Philip Weiss, legitimerad psykolog och psykoterapeut, erbjuder samtalsterapi för att behandla flygfobi: www.flygfobi.com
 
 
Film om flygrädsla   Flygrädslekurser   Tips för flygrädda   Fakta om flygplan
 

 
 
 
 
  Mejla gärna dina bästa Restips till: res@jordenrunt.nu
  (då blir alla tusentals resenärer som besöker jordenrunt.nu jätteglada!)
 
 

    Stolta partners till jordenrunt.nu

    Booking.com

             

             

    Fler Reseföretag som tar dig ut i världen

    Annonsera på jordenrunt.nu
jordenrunt.nu på Facebook
jordenrunt.nu på twitter
RSS prenumerera på jordenrunt.nu
Robert \\