Tipsa polisen om sexuell exploateringen av barn

Projektet Resekurage har som mål att bekämpa sexuell exploateringen av barn utomlands. Det är ett samarbete mellan Sveriges Länsstyrelser, Polisen, Nationellt Metodstöd mot prostitution och människohandel (NMT) och World Childhood Foundation. På sajten resekurage.se finns information om hur man tipsar om ett misstänkt fall av sexuell exploatering av barn utomlands.

Sexuell exploatering av barn i samband med resor innebär att en person med hemvist i Sverige reser till ett annat land för att sexuellt utnyttja ett barn under 15 år. De brott som begås mot barnen kan vara grov våldtäkt mot barn, barnpornografibrott, köp av sexuell handling av barn eller människohandel med barn för sexuella ändamål.

Du som resenär kan göra stor skillnad genom att tipsa polisen i Sverige.

Om du tipsar, skickas uppgifterna du lämnar direkt till en särskild grupp på Rikskriminalpolisen som arbetar mot sexuella övergrepp mot barn utomlands. Tipset bedöms och bearbetas. Ett tips innebär inte att Polisen automatiskt startar en utredning. Det är först vid starka misstankar mot en person som Polisen tar ärendet vidare. Den som tipsar behöver inte oroa sig för att skada någon oskyldig. Har personen däremot rätt i sina misstankar kan en liten, enstaka iakttagelse göra stor skillnad och bidra till att fler förövare åker fast.

Besök sajten resekurage.se för mer information och ta sedan med ditt resekurage på resan:
www.resekurage.se

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *