Tips på kurser för flygrädda


Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/robertkm/public_html/jordenrunt.nu/resa/wp-includes/class.wp-styles.php:290) in /home/robertkm/public_html/jordenrunt.nu/resa/wp-includes/pluggable.php on line 1329

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/robertkm/public_html/jordenrunt.nu/resa/wp-includes/class.wp-styles.php:290) in /home/robertkm/public_html/jordenrunt.nu/resa/wp-includes/pluggable.php on line 1332

Här hittar du en massa tips på kurser för dig som inte gillar att flyga. Vilket förhoppningsvis hjälper dig närmare en flygresa ut i världen.

flygradd-robert-plan2
 
Film om flygrädsla   Flygrädslekurser   Tips för flygrädda   Fakta om flygplan

Flygrädsla bottnar ofta i cellskräck och klaustrofobi, att personen känner obehag av att vara instängd i en trång flygkabin. Även andra faktorer kan spela in. Till exempel höjdrädsla, känslan av maktlöshet och rädslan att maskiner och utrustning skall gå sönder. För vissa personer räcker det med att läsa säkerhetsfakta för att komma över sin oro. I andra fall behövs samtal med en terapeut eller att gå en kurs. Behandlingen av flygrädsla består ofta i exposition, det vill säga att utsätta sig för det man är rädd för, i gradvis ökande omfattning.

Jag var i många år sjukligt flyrädd, men flög dock (fast väldigt motvilligt) och mådde vanligen dåligt i veckor innan.

Jag har gjort en film om flygrädsla och lite oväntat var det som terapi för mig själv att göra filmen och efter det har det kännts otroligt mycket lättare (och roligt) att flyga. Kika gärna på filmen (oavsett om du är flygrädd eller inte).

 
Tips på kurser och samtalsterapi för att bota/mildra flygrädsla   (fakta och priser uppdaterat september 2018)
 
Det finns ett flertal kurser som arrangeras och dessutom finns möjlighet till personlig terapi och samtal hos psykologer. Ett tips är att kontakta din närmaste flygplats om de har någon kurs på gång. Om de har kurs, är det vanligen en till två gånger per år(till exempel på Linköping City Airport och Växjö Småland Airport). På de stora svenska flygplatserna (Arlanda, Göteborg och Malmö) är det dock ganska ovanligt med kurser.

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email