På upptäcktsfärd i Mikronesien

Federated States of Micronesia består av cirka 600 öar i västra Söderhavet (öster om Filippinerna) och öarna är indelade i fyra stater: Yap (fyra större och sju små öar, plus 134 atoller), Chuuk (sju ögrupper), Pohnpei (130 öar) och Kosrae (en hög ö).

Till exempel kan du…

Vandra längs historisk vandringsled på Yap
Yap till exempel bjuder på en två timmars vandring längs en historisk vandringsled – Tamilyog trail – som går rakt över huvudön fram till huvudstaden Colonia. Fram till 1970 tog sig öborna på den västra delen via denna led till huvudstaden.

Numera finns en riktig väg, men den cirka fem kilometer långa Tamilyog trail underhålls som en trekkingled och bjuder på allt från regnskog till savann. Mer om vad som finns att göra på Yap:
www.visityap.com/things-to-do

Blått hål i korallrev
Att ta sig vatten över huvudet är populärt på Kosrae och med ett siktdjup på upp till 60 meter finns en mängd dykplatser som lockar dykare och snorklare. Ett exempel är Blue Hole – en 1,5 kilometer lång och 300 meter bred naturlig ”pool” i ett korallrev. Perfekt för snorkling.

www.kosrae.com/Diving_DiveSpots.aspx
www.kosraenautilus.com/bluehole.html

Japanska krigsskeppskyrkogård
Den jättelika Chuuk-lagunen lär även vara ganska spektakulär med sina 15 större öar och under ytan lär det vara ett paradis för dykare som vill upptäcka japanska krigsskepp från andra världskriget, då ett 60-tal skepp ligger på botten här:
www.visit-fsm.org/chuuk/diving.html

Planera ett besök på Chuuk här: www.visit-fsm.org/chuuk

Njut av vattenfall med naturliga badpooler
Pohnpei är den den största och högsta ön i hela Mikronesien och inlandet bjuder på många flodsystem (ett 40-tal) och då det är en bergig ö, finns såklart en mängd vattenfall i anslutning till alla flodsystem och många av vattenfallen har naturliga badpooler. Så varför inte ge dig av på vattenfallsjakt på Pohnpei…
www.visit-micronesia.fm/attraction/index.html

I Mikronesiens övärld finner du även Guam, Commonwealth of the Northern Mariana Islands, the Republic of the Marshall Islands och Palau.

Helt enkelt en massa intressanta ögrupper i den västra delen av Söderhavet.

Planera ett besök i Mikronesien:
www.micronesiatour.com/about_micronesia/general-information/
pristineparadisepalau.com
www.visit-fsm.org
www.visit-micronesia.fm
www.visit-fsm.org
www.visit-micronesia.fm

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *