Så beställer du öl i Australien

I Australien har man på pubarna i de olika delstaterna flera olika storlekar på ölglasen och namnen för glasen kan variera från stat till stat. Bland annat så finns i New South Wales Middy (285 ml) och Schooner (425 ml), men i till exempel Southern Australia har en Schooner 285 ml öl och en Pint rymmer 425 ml.
   Så för att du inte skall beställa fel (ack hemska tanke om du skulle få en Middy, när du egentligen var törstig på en Schooner), kolla in följande sidor (som visar på storleken på glasen och vad de kallas i de olika delstaterna):
http://sites.google.com/site/aussiebeerbaron/beerfaq
www.genx40.com/images/2005/ozbeersize.jpg
www.bbc.co.uk/dna/h2g2/A653339

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email