Australien – Spökliga rundturer

I delstaten New South Wales i Australien finns en hel del guidade rundturer på platser där det spökar:

Monte Cristo Homestead i Junee sägs vara Australiens mest hemsökta hus. Här lär flera mord, självmord och märkliga dödsfall ha inträffat under de senaste 120 åren. Bland annat lär de första ägarna av huset – William and Elizabeth Crawley – spöka i huset:
www.montecristo.com.au

Liz Vincent leder spökvandringar i Picton som ligger i utkanten av Sydney. Picton lär vara en plats där övernaturliga saker inträffar vid den gamla oanvända tågtunneln:
www.lizvincenttours.com.au/ghosttours.php

En övergiven kyrkogård är en av platserna som besöks i the Blue Mountains, när ”Paranormal Pete” guidar besökare i områden till det hemska som brukar hända här:
www.bluemountainsmysterytours.com.au

Maitland Gaol var ett fängelse under 150 år och fram till 1998 satt här några av Australiens grovaste brottslingar. Bland annat kan du bli guidad genom fängelset i skenet av facklor, av en tidigare fånge, som vet allt om det övernaturliga som sker och har skett här…
www.maitlandgaol.com.au

The Quarantine Station i North Head, bjuder under april och maj på fyra nya spökrundturer:
www.qstation.com.au/Tours/index.html

I området The Rocks i Sydney finns en del hemliga tunnlar, pubar där det spökar och det har skett bland annat yxmord i området genom åren. Vill du följa med på en guidad rundtur här, kolla in denna sajt:
www.ghosttours.com.au

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email