USA – Gammalt krigsfartyg sänkt i Florida för att bli dykattraktion

I Florida sänkte man i slutet på maj det gamla militärskeppet Gen. Hoyt S. Vandenberg, som nu skall bli ett skeppsvrak att upptäcka för dykare. Det tog en mängd år av arbete och förberedelse för att möjliggöra det hela och bland annat rensa skeppet från material som kan vara skadligt för det marina undervattenslivet. Sedan tog det ungefär två minuter att sänka skeppet. Med tiden kommer koraller ta över skeppet och marint liv flytta in. Skeppet är ungefär 150 meter långt och ligger på ett djup av ungefär 45 meter.
www.fla-keys.com/news/news.cfm?sid=7425

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email