Tåg – Underbart bergståg i Brasilien

Om du är i Brasilien, får du inte missa att åka den spektakulära tåglinjen från staden Curitiba i sydöstra Brasilien som via en snirklig ”järnväg” letar sig ned mot kusten. Helt klart var detta en av de solklara höjdpunkterna vid mitt senaste besök i Brasilien. Tåget avgår en gång per dag ned till Morretes och resan dit tar runt tre timmar.
   Curitiba ligger på 900 meters höjd och således är det vackert bergslandskap med mycket grönska som tåget åker genom. En mängd tunnlar passeras, liksom broar och viadukter. Ibland känns det som tåget svävar fritt i luften och du har ett stup på hundratals meter rakt nedanför fönstret (detta när det passerar en bro som är smalare än tåget – bara så att rälsen får plats).

Priset är från 85 real (ca 230 kr) nedför och billigare att åka upp (60 real / ca 162 kr). Lite roligare att åka nedför, men att åka upp är inte så dumt det heller.

Tåget avgår kvart över åtta på morgonen och efter ungefär 25 minuter börjar landskapet bli mer och mer spännande. Ungefär kvart i tio blir det riktigt häftigt och strax efter tio kommer en serie tunga passager (bland annat sväva i luften).

www.serraverdeexpress.com.br

Curitiba = röd pin
Morretes = blå pin

 
[google-map-sc]

 
Fler Restips från Sydamerika på jordenrunt.nu:

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *