Två reguljära tåglinjer i Brasilien

En daglig reguljär tåglinje i Brasilien går mellan Vitoria (station Cariacica / Pedro Nolasco) och Belo Horizonte. Den heter Vitoria a Minas railway eller på portugisiska Estrada de ferro Vitoria a Minas (EFVM) och har funnits sedan 1907. Resan (strax över 66 mil) tar lite över 13 timmar (avgång morgon och framme kväll) och lär bjuda på en del vackra vyer och dessutom 30-talet stopp under resans gång. Ekonomiklass (Economica) kostar 62 real (ca 136 kronor) och bättre klass (Executiva) kostar 95 real (ca 208 kr). Alla vagnar har luftkonditionering och det finns vagnar som är tillgänglighetsanpassade för resenärer i exempelvis rullstol. Mer fakta om Estrada de ferro Vitoria a Minas:
www.vale.com/brasil/EN/business/logistics/railways/Passenger-
Train-Vitoria-Minas/Pages/default.aspx

Röd pin på kartan är Vitoria och blå betyder Belo Horizonte:

[google-map-sc zoom=”4″]

Samma bolag har även en ca 80 mil tåglinje mellan São Luis (rosa pin på kartan) och Paraupebas (orange pin).

Denna tåglinje i norra Brasilien går från Atlantkusten (São Luis i staten Maranhao) och inåt landet till Paraupebas (i staten Para, som gränsar till Amazonas). Till största del handlar det om ett frakttåg, men det har en del passagerarvagnar och under resan passeras cirka 23 städer och byar. Det tar cirka 16 timmar, finns tre avgångar per vecka och det lär vara halva priset med tåget jämfört med buss. Vet dock inte det exakta tågpriset, men är antagligen ganska humant (som det andra tåglinjen skulle jag tippa):
www.vale.com/brasil/EN/business/logistics/railways/Passenger-
Train-Service-Carajas/Pages/default.aspx

 
Planera besöket i Brasilien: www.visitbrasil.com

 
Fler Restips om Sydamerika på jordenrunt.nu:

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *