Läsartips om rodeofestival i Argentina

Fotografen Peeo har skickat ett spännande tips om Argentina…


Missa inte gauchernas doma i Jesus Maria

Litet tips för de som reser till Argentina i januari. Första eller andra helgen i januari har gaucherna stor rodeofest i Jesus Maria, någon mil norr Cordoba. Festen invigs fredag och pågår till söndagen därpå. Alltså 10 dagar.
   Denna fest kom till för att få in pengar till fattiga familjers barn så de kunde gå i skola och dylikt. Och så är det fortfarande. Själva tillställningen är en final för gauchernas doma (rodeo). Inte alls likt amerikansk rodeo. Betydligt häftigare och mycket mer riskfyllt.
   De tävlar i tre olika klasser. Från ren barbacka till sadel. Efter dessa gaucher tävlat är det uppträdande. Olika grupper varje kväll med någon riktig stor artist någon av kvällarna. Dessutom är det vissa kvällar fantastiska hästuppvisningar. Mest spektakulär är när 10-12 grupper med lösa hästar (runt 10 hästar i varje grupp och lika i färgen) hanteras av en person/grupp.
   Längs en av gatorna är massor av restauranger i tält och olika försäljningsställen uppsatta. Invigningen på fredagen och avslutningen nästkommande söndag är mycket sevärda. Plus någon kväll till i veckan.

Kan verkligen rekommendera denna tillställning. Varit där tre gånger, varav den senaste hade jag ackreditation som forograf.
/Vänligen PEEO

Scrolla en bit ned på följande sida för att se bilder från ett av Peeos tidigare besök på rodeofesten i Jesus Maria (Festival de Domas Jesus Maria):
peeoploff.weebly.com/bilder-o-text.html

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *