Smultron – Söndagsmarknad i Chichicastenango


 
En av Centralamerikas allra mest spännande och häftigaste attraktioner är helt
klart marknaden uppe i bergsbyn Chichicastenango i Guatemala.

 
Tidigt varje söndagmorgon kommer nämligen tusen och åter tusentals med invånare från bergsbyar för att sälja sina varor eller för att storhandla allt från frukt och grönsaker till färgsprakande kläder och tyger.
   Det börjar ”hetta” till i Chichi redan på lördagseftermiddagen, då många försäljare är på plats och mitt råd är att även du är där då (det finns ett flertal hotell i byn i alla prisklasser). Var sedan uppe med tuppen på söndagsmorgonen för redan innan sex börjar försäljarna komma med bussar, bilar, lastbilar, pik-ups eller till fots. Många är helt belamrade med saker då de bär med sig sina varor, stolar, bord och plankor till sitt försäljningsstånd.
   Sedan är det bara att spatsera runt och njuta av skådespelet och slutligen sätta dig på trappan vid kyrkan, eftersom alla verkar passera denna plast och då ser du följaktligen allt och alla (min solklara favoritplats).
 
[popup url=”http://www.resfakta.se/bildgalleri/bildspel_guatemala_chichi.htm”]Se Bildspel från Söndagsmarknaden i Chichicastenango[/popup]
(öppnas som pop-up ovanpå denna sida)

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *