Djävulståget i Ecuador har stopp i trafiken

Om du skall åka tåg i Ecuador ñ så har en del förändringar skett (man renoverar just nu delar av tågnätet i landet). Bland annat är den berömda tåglinjen El Nariz del Diablo (Devils nose) stängd under perioden mars till juli 2010. Läs mer om senaste tågnytt för Ecuador på följande sida (där finns även avgångstider för tågen, plus priser):
www.quito.com.ec/index.php?option=com_content&task=
view&id=162&Itemid=321

 
Tåglinjen El Nariz del Diablo (Devils nose) går från Riobamba till Alausi. Avgångar onsdag till söndag klockan halv sju på morgonen (men mars-juli 2010 ingen trafik) och priset är 11 dollar. Längs denna linje îzick-zackarî tåget bland annat nedför den branta sluttningen av berget Devils nose. Det har varit en stor attraktion att sitta på taket för att se bättre på denna tågsträckning, men enligt nya regler från förra året, får man inte längre sitta på taken på tågen i Ecuador (nya säkerhetsregler).
 
Just nu verkar det förövrigt bara var rälsbussar man använder på alla tåglinjer i Ecuador (vet inte om detta bara är temporärt).

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email