Jobba som volontär i Costa Rica

The Ara Project i Costa Rica arbetar för att rädda papegojor att överleva. De behöver hjälp av volontärer på sina olika hjälpstationer, till exempel ute på två djungelområden där papegojor släpps ut att leva fritt. Volontärer betalar en daglig avgift om fyra dollar (går bland annat till mat till fåglarna). Olika varianter av enkelt boende erbjuds, kostar 18-20 dollar och då ingår mat (tre måltider per dag). Beronede på vart du skall arbeta, så har de olika miniperioder du måste stanna (1-2 månader).
www.thearaproject.org/Volunteer.aspx
 
Rancho Mastatal i Costa Rica behöver alltid volontärer till sitt ställe ute i djungeln. Du får hjälpa till med många saker, till exempel plantering, byggande och mycket mer. Volontärer arbetar ungefär 30 timmar per vecka och måste stanna minst en vecka. Du betalar 90-110 kronor per dag för boende och mat (12-15 dollar):
www.ranchomastatal.com/pages/links/page.php?Grouping=
Volunteer&PageName=volunteer_specific

 
Följande artikel handlar om att vara volontär på Fundacion Sanctuario Silvestre de Osa (de räddar vilda djur):
www.saexplorers.org/magazine/featured-articles/volunteering-monkeying-around
Deras hemsida finns här – dock inget på den hur man blir volontär (men det finns kontaktadress): http://209.62.36.18/~osatest/index.html

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *