Heta volontärtips från Peru

The Community of Children Sacred Family (Zapallitos) i Peru hjälper övergivna barn (boende, utbildning, mat) och de behöver volontärer för att klara det dagliga arbetet med barnen. De är glada för din hjälp, allt från att du ställer upp några timmar, till att du stannar hos dem livet ut. De tar inte ut några direkta avgifter, men de och barnen blir glada om du kan skänka en slant som går till mat åt barnen.
www.peruchildren.4t.com/catalog.html
 
Organisationen Otra Cosa hjälper till att hitta volontärjobb åt dig i norra Peru. Det finns flera olika möjligheter och du betalar dem en startavgift för deras service (80 euro / ca 750 kr om du är volontär i upp till tre månader). De kan även ordna boende i speciella volontärboställen, vilket kostar från ca 100 dollar (ca 750 kr) per månad. Läs mer på:
www.otracosa.info
 
The House of the Children of the Sun i Cusco (Peru) tar varje dag emot gatubarn eller barnfamiljer som är fattiga. Här kan de bland annat rita, läsa, får höra någon läsa en bok för dem, leka… Det behövs volontärer och de är glada för all hjälp de kan få. Det framgår inte riktigt på hemsidan om de vill ha längre hjälp, men det låter lite som man bara kan titta in hos dem och hjälpa till någon dag eller två.
www.streetkidscusco.8m.com/volunt.htm
 
Hampy (i staden Cusco i Peru) behöver hjälp av volontärer inom många olika områden. De tar ut en startavgift om 300 dollar för en veckas introduktion. Du får betala ditt boende och maten själv (de kan hjälpa dig ordna boende, exempelvis hyra en lägenhet eller bo hos en familj).
www.hampy.org/en/get-involved
 
I staden Pisco i Peru slog en jordbävning till för ett par år sedan och en stor mängd hus förstördes (ca 80% av byggnaderna). Om du skulle vilja hjälpa till med att bygga upp husen så att familjer i områden kan flytta hem igen, kontakta organisationen Pisco Sin Fronteras. De tar emot volontärer som hjälper till att bygga upp hus. Du kan hjälpa till i några dagar eller en längre period. De tar ut en liten deltagaravgift från volontärer på fem dollar per dag (ca 35 kronor) vilket bland annat täcker boende och frukost + middag till volontären.
www.piscosinfronteras.org/volunteering2.html
 
Incas del Peru är en organisation som bland annat ordnar volontärplatser. Kostnaden att bli volontär genom dem är 100 dollar i bokningsavgift och sedan finns olika alternativ för boende. Det billigaste paketet för boende och mat under volontärperioden är 280 dollar (ca 2 100 kr) per månad (alltså boende och tre måltider per dag): www.incasdelperu.org/international-volunteer-work-programs

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email